Edinburgh

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Landade 6 april 2014. Den automatiska passkontrollskameran kände naturligtvis inte igen mej. Vilket jag inte ens gör själv på det nya passet!
Buss in till centrum. Missade hotell Crown Plaza the Roxburghe och fick gå tillbaks. Inga stora neonskyltar där inte.
Strosade längs Prinsess street i väntan på att rummet skulle bli klart. Långfika på Starbucks med utsikt över slottet. Vid nationalgalleriet dök det upp en äkta skotte, med kilt och säckpipa. Rejäla gatumusiker här. Käkade pate på galleriet och drack Barneys Red Rye.
Checkade in och dom erbjöd sej flera gånger att hjälpa till med väskan. Men vi sa att ni har väl hiss..? Javisst sa dom och skrattade. Det visade sej att dom hade EN hiss, som var trasig. Släpa väska 3 trappor!
Tog vägen genom en mycket gammal kyrkogård till puben The hanging bat på Lothian Road. Trevligt ställe med gott öl och ribs i kartong.
På vägen hem hamnade vi på the Red Squirrel. Somnade ovaggade efter lite toalettstök. Spolningen fungerade bara var femte gång.

7 april började med regn och skotsk frukost, inklusive Haggis (stekt pölsa). Mycket gott. Tog en stor mjölklatte på Costas efter kort promenad.
Köpte paraply. Regnet tilltog, så vi gick in på National Gallery. Kikade sedan på skotsk klädnad i Princess Mall. Köpte inget. Ginade genom Waverly station upp för trapporna till Royal mile. Halvvägs upp gick vi in på puben Half Way House. En CAMRA-pub med fantastisk Real Ale. Den minsta man varit på.
Strosade uppför the Royal Mile, kikade i en Whisky-butik. Kom till slut fram till slottet. Letade oss sedan ner mot Cowgate, där BrewDog har sin pub. Gick fel och hamnade på Greyfriars kyrkogård, där vi kikade på hunden Bobbys minnessten. Han väntade troget på sin begravda husse i 14 år, tills han själv dog. Champinjon-burgare och goda öl på BD bar. Slut på regnet. Gick hemmåt via St. Andrews square, med häftig belysning.
På kvällen blev det sen middag på Jamie Olivers väldigt populära restaurang, där vi lyckades tjata åt oss ett bord.

8 april åt jag en supergod Kippers till frukost. Fint väder. Gick på promenad längs Queen Street. Tog en latte vid St. Andrews Square, så skummet yrde! Besteg Calton Hill och fotograferade utsikten. Såg ända bort till the Forth Rail Bridge. Åter till hotellet för afternoon tea. Hovmästaren påpekade noga för oss att det skulle kosta £50 med Proscetto. Jaja sa vi och högg in på det jättelika sandwich och kakfatet. Två svenska katter bland de skotska hermelinerna. Fick resterna i en påse med upp på rummet. På kvällen gick vi in på ett fullsatt Standing Order, som hade Real Ale festival! Hittade till slut 2 platser och beställde tallrikar från grillen. 160 kronor för 2 stora portioner med vin till. Trodde att dom inte hade någon fungerande toalett eftersom jag bara hittade den som var disabled (handikapp)..! Larm, röd 4! Hittade senare den riktiga långt ner i källaren. På hemvägen handlade vi några lokala öl i spritbutiken på Fredrick Street och smet sedan in på puben The Kenilworth på Rose Street. Fantastiska Real Ales och inredning. Real Ale festival över hela staden..! Rose street, alldeles vid hotellet visade sej nu vara den riktiga hålligång-gatan, med masor av pubar.

9 april, lite mulet. Gick en vända för att lokalisera närmaste hållplats för bussen till flygplatsen. Skrattade åt vårt vykortsfotograferande, tillsammans med en kvinna som tackat för att vi påminde om paraplyet på hotellet. Latte på supermarket. En kort vända in på skitdyra House Of Faber. Handlade lite Cava och en Whisky jag spanat in dagen före. Endast 330 flaskor tillverkade av den! Nytt besök på The Kenilworth för en pint av Dogfish Heads real ale! Hem med varorna. Fortfarande är hissen trasig!
Tog en promenad genom Princes Street Garden och runt slottet. Upp på Royal mile och in i några butiker på jakt efter kashmir-sjalar. Letade reda på Jake’s Place på Market Road, som tyvärr var stängt. Väntade på puben bredvid tills dom öppnade. Mycket god öl från Fordham & Dominion Brewing. Åt indiskt på trevliga Indian Lounge på Rose Street.  Några real ale på Alexander Graham Bell på George Street och sedan tidigt sänggående, eftersom det på torsdagen blir heldagsutflykt med början 8:00.

Tidig uppstigning och Skotsk frukost den 10 april. Hastade till Waterlou Place där vi hoppade på Rabbies busstur med Heather som guide och chaufför. En riktig Highlander som tog oss genom hela Skotland upp till Fort Augustus vid Loch Ness och berättade under färden på slingriga vägar allt ur Skotlands historia. Helt fantastisk resa. Nessie såg vi endast i form av Fish & Chips. Men det var några konstiga svallvågor på sjön, som vi fick med på bild…

11 april, fint väder. Strosade genom Princes Street Gardens upp till the Royal Mile och gick in på den 161 år gamla Camera Obscura. Häftig upplevelse i det fina vädret.
Tog oss sedan ner till George IV Bridge och kikade in på The Elephant Cafe, där J.K. Rowlings skrev Harry Potter. Trångt, så vi gick vidare till Greyfriars Bobbys restaurang. Käkade Shepards pie och drack Real Ale.
Gick längs Chambers ner mot Holyrood House, förbi Nationalmuseet, som var stängt på grund av strejk. Hittade den suveräna puben Holyrood 9A. Fantastisk Black IPA Carynx. Åter upp till Princes Street för inköp av tejp till överansträngda knän.
På kvällen käkade vi skaldjur på Mussel Inn. Mycket gott. Drack whisky på Dirty Dick’s tillsammans med nygift par från Malmö. Sent i säng. Hissen fortfarande trasig! Toan spolar var femte gång.

12 april, satt vi i solen vid National gallery och drack Latte efter lite inköp på M&S. Tillbaka till Rose Street och in på the Kenilworth, för tredje gången. Fortfarande god Ale. Middag på Auld Hundred. Ingalill tog den sista av deras fantastiska Chicken Curry. Avslutade i baren på Jamie Olivers restaurang, där vi studerade personalen vansinniga tempo. Bara ungdomar som jobbar där, till väldigt bra musik.

13 april blev det den sista skotska frukosten (stekt lammkorv, tomat, bacon, ägg, haggis, champinjon och baked beans). Den står man sej gott på. Airlink-buss till flygplatsen och incheckning. Flyg hem utan problem.
En härlig vecka var över och vi kände oss väldigt nöjda och mätta på upplevelser i ett mycket vackert och trevligt land.

 

Annonser

~ av Lasse på 17 april 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: